Blog

 

Voorkomen is beter dan genezen, daarom nog even wat tips om likdoorns/eeltpitten te voorkomen:

De huid maakt ter bescherming van druk en wrijving vaak een eeltlaagje aan. Maar soms is de huid bij overmatige druk wel eens iets te enthousiast en maakt het wat teveel eelt aan. Wanneer het eelt dan dikker wordt, geeft dit meer druk in de huid en dit kan pijnlijk worden.

Likdoorns zijn dus naar binnen groeiende (eelt)plekken van de huid die gevormd worden als reactie op plaatselijke druk en wrijving. Een likdoorn is hetzelfde als een eksteroog of eeltpit. 

Oorzaak

Vaak is de vorming van eelt ook een gevolg van het verkeerd belasten en bewegen van de voet of door een afwijkende houding of teenstand. Maar ook als gevolg van andere klachten (knie-, heup-, rugklachten) waardoor er een ander looppatroon ontstaat, of ten gevolge van ziektebeelden zoals reumatische aandoeningen. Verkeerd of slecht passende schoenen veroorzaken ook vaak eelt, met name op en/of tussen de tenen.

Klachten

Overmatige eeltvorming kan verschillende klachten geven, uiteenlopend van branderigheid tot stekende pijn of het gevoel alsof er een steentje in de schoen zit. Een bezoekje aan de pedicuresalon zorgt voor vaak directe verlichting, doordat ik werk met professionele apparatuur is een likdoorn snel verwijderd en loopt de cliënt vaak pijnvrij de deur weer uit.

- Draag goed passend schoeisel.

- Zorg er voor dat je geen sokken of kousen met naadjes draagt. Doe ze desnoods binnenste buiten om druk te voorkomen.

- Gebruik GÉÉN likdoornpleisters, deze verschuiven door druk, wrijving en transpiratie en door het verwekende middel is de juiste locatie van de likdoorn niet meer te vinden. Wel mag je een viltring op de pijnlijke plek plakken, zodat er minder druk op komt, waardoor de likdoorn minder pijnlijk aanvoelt.

- Verder kun je een salicylhoudende voetencreme gebruiken (van bijv. Laufwunder), deze verminderd de pijn.

- Wees bij beginnende pijnklachten op tijd met het maken van een afspraak bij de pedicure.

Heb je voetproblemen of klachten en wil je weten wat je hieraan kunt doen neem dan contact met mij op

 

Moederdag is weer in aantocht en ja wat geef je de allerliefste moeder op aarde .

En verwen cadeua voor moederdag heerlijk je voeten laten verwennen  bij NP Pedicure .

25 Maart

 

Zo ben met de laatse modulen begonen orthese techniek !

Lastig hoor maar wel heel intressant.

 Wat is en doet een orthese. 

Een orthese wordt op maat gemaakt om bepaalde pijnlijke plaatsen te ontlasten, bijvoorbeeld likdoorns. Deze orthese brengt u ’s morgens aan en ’s avonds voor het naar bed gaan haalt u hem weer van uw voet.

Een orthese of teenstukje wordt gemaakt van siliconen. Om een goed passende orthese te maken wordt er een voetonderzoek uitgevoerd. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de beweeglijkheid van uw tenen. Ook worden uw schoenen aan de binnen- en buitenkant bekeken. Het kan zijn dat u gevraagd wordt meerdere schoenen mee te nemen

14 Maart 2014

 

Wat een stress maar ik ben vandaag geslaagd voor de diabetische voeten nu snel mn papieren aanvragen en dan kunt u ook bij mij terecht voor de diabetische voet en kunt u dit via de verzekering ( mits u er recht op heeft ) vergoed krijgen.

5 Februari

Uitslag van het theorie examen is binnen en kan met trots zeggen geslaagd!!!

Diabetische voet een 8

Reumatische voet een 10

Overige risico voet een 10

14 maart op voor mn eerst praktijk examen diabetische voet !

hou jullie op de hoogte!!