Voetfeitjes

- Vrouwen hebben vier keer zoveel last van voetproblemen als mannen. Eén van de oorzaken hier van  is het lopen op hoge hakken.

- Gemiddeld lopen we per dag 8.000 tot 10.000 stappen. In een mensenleven is dit opgeteld 185.000 kilometer. Je bent dan meer dan vier keer de wereld rond gelopen!

- Iedere voet bezit wel 250.000 zweetkliertjes, die per dag zo’n kwart liter vocht afscheiden.

’- s Ochtends zijn je voeten slanker dan aan het einde van de dag. Doordat je de hele dag staat, zit en loopt worden de voeten iets dikker. Als je geen knellende schoenen wilt kopen, kun je die dus het beste aan het einde van de dag kopen.

- De voeten zijn de basis van ons lichaam. In je voeten komen tal van zenuwuiteinden uit en het is er een wirwar van kleine en grotere spieren. Niet zo gek dus dat vermoeide, pijnlijke voeten hun weerslag hebben op ons totale gevoel van welbevinden.

- De voet telt 26 botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen.

- Meisjesvoeten stoppen eerder met groeien dan voeten van jongens. Bij meisjes is ditrond hun twaalfde levensjaar en bij jongens rond hun vijftiende levensjaar.

- Kinderen jonger dan zestien maanden hebben iedere twee maanden een grotere schoenmaat nodig.

- Verkleuring van teennagels kan ontstaan door het gebruik van nagellak of nagellakremover; bij veelvuldig gebruik van nagellak kan kleurafzetting op de nagels achterblijven.

- Hoewel voeten heel belangrijk zijn, worden ze niet zo goed verzorgd als handen.

Wilt u meer informatie over het verzorgen van u voeten, neem dan contact met mij op